Big Green Egg Large Compleet
Big Green Egg Large Compleet
Big Green Egg Large Compleet
Big Green Egg Large Compleet

Big Green Egg Large Compleet

BIG GREEN EGG

inclusief nest (onderstel) op wielen en opklapbare zijtafels.

Wordt aan huis bezorgd, we nemen contact op om een afspraak te maken.
€ 1.900,00
Incl. btw
  • 100% Veilig betalen 100% Veilig betalen
  • Gratis verzending vanaf €50 naar NL, BE en DE Gratis verzending vanaf €50 naar NL, BE en DE
  • 30 Dagen bedenktijd 30 Dagen bedenktijd

Big Green Egg Large Compleet (met onderstel en zijtafels)

 

GRATIS STARTPAKKET!

 

Universeel keramisch kooktoestel voor in de tuin

Meer dan gewoon een BBQ

Sierraad in de tuin

Reinigt zichzelf

Perfecte temperatuurcontrole

Bakken, braden, koken, roken en grillen

 

De Big Green Egg is ontwikkeld om buitenshuis net zo veel, of misschien wel meer, culinaire mogelijkheden te hebben dan binnen. Grillen, bakken, koken, stoven, roken en slow cooking. Van mooi gegrild sappig vlees tot vers gebakken brood of pizza, het kan allemaal en nog veel meer met een Big Green Egg.

 

Ben je graag bezig met de culinaire mogelijkheden van de Big Green Egg of verzorg je graag een barbecue voor familie en vrienden? Dan is de Big Green Egg Large het juiste formaat. Met het grootste assortiment aan accessoires zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt. Het rooster met een diameter van 46 cm heeft voldoende ruimte om meerdere bereidingen naast elkaar te doen. Hierdoor kun je zeer gevariëerde gerechten serveren. Het stukje vis en groenten liggen gewoon naast elkaar te garen. In combinatie met een Plate Setter tover je de Egg om in een oven. Bak op hoge temperatuur een grote steenovenpizza voor de hele familie in enkele minuten. De Large is voorzien van een dubbel veersysteem waardoor de keramische koepel moeiteloos met één hand geopend en gesloten kan worden.

 

De Big Green Egg is gebaseerd op het principe van de 3000 jaar oude 'Kamado', een Aziatisch ontwerp van een klei-oven. Deze manier van koken geeft smaakvolle en sappige gerechten met heerlijke barbecue rooksmaak. Big Green Egg heeft de oude techniek verbeterd en aangepast aan de moderne tijd. De hoogwaardige keramiek van de Big Green Egg werd door NASA ontwikkeld en is uiterst bestand tegen hoge en lage temperaturen. De keramiek heeft goede isolerende eigenschappen. hierdoor heeft de buitentemperatuur geen invloed op de binnentemperatuur én is de Egg zuinig in gebruik.

 

De Egg werkt op houtskool. De temperatuur wordt gereguleerd door de luchtstroom in de Egg te beïnvloeden. Door het openen of sluiten van het luchttoevoer aan de onderzijde en de gietijzeren margriet op het deksel de stel je de gewenste temperatuur in. Zo kun je op lage temperaturen langzaam roken en Slow Cooken en op hoge temperatuur mooie grillstrepen op je vlees maken en pizza bakken. Met de temperatuurmeter in het deksel kun je de temperatuur in de BBQ in de gaten houden en bijstellen als dat nodig is. Zorg ervoor dat de luchtstroom niet wordt gehinderd door te kleine stukjes houtskool. Gebruik daarom altijd een goede kwaliteit houtskool met voldoende grote stukken. Zoals de originele Big Green Egg houtskool. De Egg gaat zuinig om met houtskool, één lading houtskool is vaak al genoeg om 8 tot 10 uur te werken. Je kunt zelfs het houtskool doven voor een volgend gebruik.

 

Het opstarten van de Big Green Egg gaat snel en eenvoudig. Vul de binnenkorf (aan) met houtskool leg er aanmaakblokjes op en na 10 tot 15 minuten is hij klaar voor gebruik.

 

Om veilig te kunnen werken adviseren wij om de Big Green Egg op een onderstel te zetten. Je kunt een Big Green Egg ook inbouwen in een tafel of meubel, gebruik dat geval het juiste formaat nest.

 

Details (Standaard uitrusting):

• Uit hoogwaardige keramiek

• Oersterke dubbele glazuurlaag

• RVS Luchtschuif

• RVS Grill-rooster

• Vuurvast vilt

• Temperatuurmeter in het deksel

• Gietijzeren margriet

• Keramiek uitsluitkap (smoorkap)

• Dekselscharnier met veersysteem

• Stevig metalen onderstel met wielen (wij adviseren het gebruik van een onderstel)

• Zijtafels opklapbaar, extra ruimte aan de Big Green Egg

 

Technische gegevens:

• Diameter grilloppervlak: 46 cm

• Gewicht: 73kg

 

Uitbreidingen (optioneel):

• Plate Setter / ConvEGGtor, voor goede indirecte warmteverdeling, maakt van de Big Green Egg een oven

• Gietijzeren grillrooster voor mooie grillstrepen en smaak op groenten en vlees

205055-0
Nog geen reviews, we zijn benieuwd naar je mening! log eerst in om een review aan te kunnen maken SVP. --->
Product toegevoegd aan vergelijking